Промисловість мигдалю очікує рішення уряду Південної Кореї щодо вуликів Нового Уельсу через занепокоєння кліщем варроа

Промисловість мигдалю очікує рішення уряду Південної Кореї

Уряд Південної Австралії каже, що він «близький до завершення» дозволів, щоб дозволити вуликам із Нового Південного Уельсу допомагати запилювати мигдалеві дерева, незважаючи на поточні обмеження щодо кліщів варроа на кордоні.

Сезон запилення тільки розпочинається в регіоні Ріверленд в ЮАР, але уряд штату каже , що вперше після виявлення смертоносного паразита в Австралії дотримується обережного підходу, щоб дозволити вулики з Нового Уельсу.

У той час як багато місцевих виробників покладаються на існуючі відносини з бджолярами SA, щоб постачати вулики для запилення, провідний орган галузі медоносних бджіл сказав, що «вирішує це добре» для тих, кому можуть знадобитися додаткові вулики.

Виконавчий директор Австралійської ради медоносної бджолиної промисловості Денні Ле Фьорв сказав, що бджіл зазвичай в цей час мобілізують для запилення мигдалю.

Ключові моменти:

• Квінсленд і Вікторія вже випустили протоколи, що дозволяють переміщення вуликів із Нового Південного Уельсу
  • Дозволи дозволять лише зареєстрованим пасічникам переміщувати вулики з некарантинних зон у Новому Уельсі
  • Мигдальна промисловість каже, що зіткнулася зі значною нестачею вуликів без дозволів

Уряди Квінсленда та Вікторії вже випустили протоколи, які дозволяють зареєстрованим пасічникам подавати заявку на отримання дозволу на переміщення вуликів із зони загальної надзвичайної ситуації (синя) Нового Уельсу, якщо вони не перебувають у зоні викорінення (червона) або зоні спостереження (фіолетова).

Промисловість мигдалю очікує рішення уряду Південної Кореї

Незважаючи на нові виявлення кліща варроа в блакитній зоні, пан Ле Фьорв сказав, що ризик поширення шкідника в Південній Австралії через пересування вуликів «дуже низький».

«Проблема полягає в тому, щоб спробувати знайти баланс між забезпеченням безперервності роботи та забезпеченням достатньої кількості вуликів для обслуговування подій запилення»

«Обсяг спостереження, проведеного в Новому Уельсі, значно перевищує обсяг спостереження, проведеного в будь-якому іншому штаті».

Без поспіху з дозволами

Міністр первинної промисловості та регіонального розвитку ЮАР Клер Скрівен заявила в понеділок, що її департамент «близький до завершення» домовленостей на тлі конкуруючих пріоритетів між садівничою промисловістю та пасічниками.

«Я думаю, що ми всі можемо погодитися з єдиною річчю: ми не хочемо тут кліща варроа», — сказала вона.

«Отже, через це ми мали відповідний, обережний підхід до цього».

Пані Скрівен визнала, що час має вирішальне значення, адже запилення мигдалю неминуче.

«Послідовність, безумовно, бажана для промисловості, але вона не може бути вирішальним фактором», — сказала вона.

«Ми хочемо переконатися, що в першу чергу захистимо нашу державу від кліща вароа».

Виконавчий директор Almond Board of Australia Тім Джексон сказав, що державний департамент повідомив, що дозволи будуть доступні вже на початку цього тижня, але цього не сталося.

«Ми дуже задоволені співпрацею з усіма урядами штатів, щоб це сталося», — сказав він.

«Ми точно не хочемо повторення тієї невизначеності, через яку ми пройшли минулого року».

Кількість дерев різко зростає

Пан Джексон сказав, що незважаючи на дозволи, дефіцит вуликів призвів до зростання цін приблизно на 30 відсотків за вулик.

У той же час кількість дерев зросла до понад 3,5 мільйона на 60 500 гектарах, при цьому для успішного запилення потрібно приблизно п’ять-шість вуликів на гектар.

“Цей рік, ймовірно, обійдеться мигдальної промисловості приблизно в 50 мільйонів доларів”, – сказав пан Джексон.

«Це чудово для пасічників, але зараз багато виробників шукають полегшення чи альтернативні методи».

0 0 голосів
Рейтинг статті